Кафе “Сіновал”

Ласкаво просимо у затишне вінницьке кафе!

17 июля 2009

Білі гриби консервовані

розміщено в Рецепти від шеф-кухаря "Сіновалу"

Дрібні білі гриби чистять. Великі поділяють на капелюшки та ніжки. Ретельно миють, розрізають на шматочки.

Підготовлені гриби бланширують 10 хв у підсоленій воді (20 г солі на 1 л води). Кількість води при бланшіровке повинно бути не більше 1 / 3 об'єму грибів. Після бланшування гриби поміщають в друшляк для стікання води. У підготовлені пів-літрові банки укладають:

  • 1 лавровий лист
  • 3 зерна гіркого
  • 3 зерна запашного перцю

Поверх кладуть гриби і заливають гарячою заливки.

Заливку готують у каструлі:

  • 2 склянки води
  • 1,5 чайної ложки солі
  • 1 чайну ложку цукру
  • 0,5 склянки 5%-ного оцту

Ставлять на вогонь і доводять до кипіння.

Банки накривають кришками і стерилізують: пів-літрові банки - 35 мін та літрові - 40 хв. Після чого негайно укупорівают.

Переглянути джерело новини »